Hva er triatlon?

 

Triatlonklubben i Aurskog-Høland...

Hva er triatlon?

Triatlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping. Distansene for hver disiplin varierer, men de avvikles alltid i denne rekkefølgen.

Triatlon og multisport handler om bl.a. allsidighet og utholdenhet. Du er ikke i mål før du har løpt, så du må disponere kreftene deretter. Triatlon er i internasjonal sammenheng en veldig stor idrett og er også en del av de Olympiske leker.

Distansene varierer fra sprint til Ironman med sine 3,8km svømming, 180km sykkel og 42km løp.

Olympisk distanse er 1,5km svømming, 40km sykkel og 10km løp.

Selv om triatlon er stort internasjonalt, så er det i Norge langt igjen. Sykle går bra og løping går ganske greit, men så var det svømmingen da. Mange vegrer seg for svømmingen med unnskyldningen om at man ikke kan svømme. Derimot langrennsski kan jo alle. De musklene som brukes i overkroppen på ski er ganske parallelle til de vi bruker i krål. Kommer du over skrekken av å svømme, vil du oppdage gleden og mulighetene med triatlon. Svømming er uansett den tidsmessig korteste etappen og man svømmer som regel med våtdrakt som gir en veldig god oppdrift og dertil god fart. Svømming er i seg selv en veldig god restitusjonstrening til løping og sykkel.

Konkurranser i Norge

Norges triathlonforbund har en fin kalender som gir oversikt over alle triatlonkonkurranser i Norge. Linken finner du her!

 

AHT har som tradisjon å stille med mange folk på Østfold Triatlon, både på sprinten og på olympisk distanse.